Λογοθεραπεία Λιβαδειά

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΛΟΓΟΥ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Λογοθεραπεία Λιβαδειά: Τι είναι η Λογοθεραπεία, σε ποιους απευθύνεται, πώς και πότε μπορεί να βοηθήσει ;

Η Λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά παιδιά προσχολικής ηλικίας (2-6 ετών), σχολικής ηλικίας (6-11 ετών) , εφήβους (12-18 ετών), ενήλικες καθώς και άτομα τρίτης ηλικίας…να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους ή να ξεπεράσουν δυσκολίες που αφορούν στην Επικοινωνία, στην Γλώσσα, στην Ομιλία, στην Φωνή και στην Ανθρώπινη Κατάποση.

Λογοθεραπεία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ( 2-6 ετών)

Όταν ένα παιδί

 • δεν “μιλάει καθαρά” (πχ θκύλος αντί σκύλος, πιφούνι αντί πιρούνι, βάσος αντί δάσος, μπούζα αντί μπλούζα)
 • χρησιμοποιεί αριθμητικά λίγες λέξεις στο εκφραστικό του λεξιλόγιο όταν μιλάει σε σχέση με την χρονολογική του ηλικία
 • κάνει συντακτικά λάθη (Υποκείμενο-Ρήμα-Αντικείμενο) όταν μιλάει (πχ αντί να λέει “ το κορίτσι παίζει με την κούκλα” λέει “παίζει κούκλα το κορίτσι)
 • κάνει γραμματικά λάθη όταν μιλάει (πχ παραλείπει άρθρα και αντί να πει θέλω να πάω βόλτα λέει…πάω βόλτα)
 • επαναλαμβάνει συλλαβές ή λέξεις ή φράσεις (πχ παπαπα παγωτό) ή “κολλάει όταν μιλάει” πχ ( Θέλ_______ω νερρρρρρρρο) [ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ}
 • πρόκειται να μεταβεί από το νηπιαγωγείο στην Α’Δημοτικού σε λίγους μήνες από σήμερα

Ένας αξιόπιστος έλεγχος των γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων του από ένα εξειδικευμένο λογοπεδικό-λογοθεραπευτή είναι καθοριστικός για την μαθησιακή του εξέλιξη, την ομαλή κοινωνική του ανάπτυξη και συμμετοχή, για την ακαδημαϊκή του επιτυχία (στις σχολικές τάξεις), για την μαθησιακή του πρόοδο ( ομαλή κατάκτηση της ανάγνωσης, της γραφής, της ορθογραφίας, των μαθηματικών κοκ) καθώς και για την προστασία της αυτοεκτίμησή του ( ίσως ο πιο κρίσιμος & καθοριστικός άξονας για το παιδί)

Γιατί κάποια παιδιά 2-6 ετών αργούν / καθυστερούν να μιλήσουν ή δεν μιλάνε καθαρά ή κάνουν φωνολογικά λάθη όταν μιλάνε ;

Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι (αίτια) που μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις δυσκολίες στην επικοινωνία, στην γλωσσική ανάπτυξη και στην εξέλιξη/ανάπτυξη της Ομιλίας. Αυτοί μπορεί να είναι γενετικοί, νευροβιολογικοί, αναπτυξιακοί, κληρονομικοί, περιβαλλοντικοί (πχ το παιδί βρίσκεται σε περιβάλλον που υστερεί της ποσότητας & ποιότητας των γλωσσικών ερεθισμάτων) και πιο σπάνια ψυχολογικοί. Για παράδειγμα ένας από τους (εκατοντάδες) λόγους που μπορεί να καθυστερήσει να μιλήσει ένα παιδί είναι να έχει γεννηθεί πρόωρα ή να έχει θηλάσει για λιγότερο από 6-8 μήνες. Ένας (έμπειρος) λογοθεραπευτής Λιβαδειά μπορεί να αποτρέψει την εδραίωση αυτών των προβλημάτων/δυσκολιών παρέχοντας άμεσα & έγκυρα ένα εξατομικευμένο (ή ομαδικό) πρόγραμμα ανάπτυξης των γλωσσικών & επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού.

Είναι σίγουρο ότι η λογοθεραπεία θα βοηθήσει το παιδί να ξεπεράσει οριστικά τις Γλωσσικές ή Επικοινωνιακές δυσκολίες (ή κενά) που μπορεί να έχει ;

H σύντομη και ουσιαστική απάντηση είναι όχι. Η επιτυχία της λογοθεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι σημαντικότεροι των οποίων είναι :

 • Η Φύση της δυσκολίας: υπάρχουν γλωσσικές ή επικοινωνιακές δυσκολίες που μπορούν να ξεπεραστούν μόνιμα και οριστικά και άλλες που διατηρούνται δια βίου στην ζωή του ατόμου. Αυτό που είναι όμως σαφές είναι ότι ο χρόνος-σε όλες τις περιπτώσεις ανεξαιρέτως- είναι καθοριστικός παράγοντας δηλαδή “όσο νωρίτερα και σωστά χρονικά εντοπιστούν οι πιθανές δυσκολίες ΚΑΙ όσο νωρίτερα ξεκινήσει η λογοθεραπεία…τόσο καλύτερα & ουσιαστικότερα αναμένονται να είναι τα αποτελέσματα”
 • Η εμπειρία και η αγάπη του λογοθεραπευτή-λογοπεδικού προς το επάγγελμα του.
 • Τα εργαλεία αξιολόγησης που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και προσδιορισμό των πιθανών δυσκολιών (δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών αλλά και δημόσιων φορέων αξιολόγησης της ανάπτυξης του παιδιού χρησιμοποιούν ΜΗ σταθμισμένα και συνεπώς αναξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία).
 • Η συνεκτίμηση (ή όχι) της ανάπτυξης του παιδιού και από άλλους ειδικούς (πχ εργοθεραπευτική αξιολόγηση, κινητική αξιολόγηση, γνωστική αξιολόγηση κλπ)
 • Οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι γονείς για το παιδί τους: Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχουν γονείς που επιθυμούν να υποβάλλουν το παιδί σε προληπτικούς ελέγχους της (γλωσσικής) ανάπτυξης και είναι διατεθειμένοι

Ποια είναι η συχνότητα ενός προγράμματος λογοθεραπείας στη Λιβαδειά ; Πόσο μπορεί να διαρκέσει συνολικά ;

Μια συνεδρία λογοθεραπείας διαρκεί συνήθως 45 λεπτά. Η εβδομαδιαία συχνότητα εξαρτάται αποκλειστικά από τις (εξατομικευμένες) ανάγκες του κάθε παιδιού ( ή ενήλικα). Συνηθισμένες εβδομαδιαίες συχνότητες μπορεί να είναι 2 ή 3 ή 4 μαθήματα ανά εβδομάδα. Η συνολική διάρκεια ενός προγράμματος λογοθεραπείας πάλι εξαρτάται αποκλειστικά από το παιδί , τις δεξιότητες, τις πιθανές δυσκολίες και τις ανάγκες του.

Ένα πρόγραμμα λογοθεραπείας ολοκληρώνεται όταν το παιδί συμβαδίζει πλήρως με τις γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες που αντιστοιχούν στην χρονολογική του ηλικία ( εξασφαλίζοντας ομαλή μαθησιακή πορεία, ακαδημαϊκή πρόοδο, ίσες ευκαιρίες και το σημαντικότερο… υψηλή αυτοεκτίμηση).

Πόσο κοστίζει η Λογοθεραπεία Λιβαδειά σε παιδιά 2-6 ετών ;

Ένα πρόγραμμα λογοθεραπείας καλύπτεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε μια δωρεάν προληπτική αξιολόγηση από τους εξειδικευμένους λογοπεδικούς-λογοθεραπευτές της ομάδας SpeechVoice και έτσι θα μάθετε άμεσα πόσα χρήματα δικαιούται το παιδί σας για υπηρεσίες λογοθεραπείας πάντα με βάση τις δικές του ανάγκες.

Η ομάδα μας είναι σε θέση να σας ενημερώσει επακριβώς για όλα τα βήματα που χρειάζονται αλλά και να σας βοηθήσει σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης (επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών) των υπηρεσιών ανάπτυξης/βελτίωσης/μεγιστοποίησης των γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού σας.

Είμαι Γονέας και έχω (συγκεκριμένη) διάγνωση με παραπομπή για Λογοθεραπεία. Τι πρέπει να κάνω ;

Αν το παιδί σας έχει ήδη κάποια συγκεκριμένη ιατρική διάγνωση που σας παραπέμπει για Λογοθεραπεία, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2261027171.Εφόσον έχετε ήδη έγκριση λογοθεραπείας, το παιδί σας μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τα μαθήματα που δικαιούται και πρέπει να παρακολουθήσει.

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τι είναι η Διαταραχή Λόγου και Ομιλίας ;

Μια διαταραχή στο γλωσσικό σύστημα (Λόγος) του παιδιού αφορά δυσκολίες στην αντίληψη, στην επεξεργασία ή/και στην οργάνωση

 • των φωνημάτων ( πχ ρ,σ, ξ, ψ, ζ, σπ, στ, β, φ κοκ)
 • των λέξεων (αριθμός ενεργητικού λεξιλογίου του παιδιού)
 • της σημασίας (ή των εννοιών) των λέξεων (πχ να γνωρίζει ότι η λέξη τραπέζι ΣΗΜΑΙΝΕΙ το αντικείμενο που έχει 4 πόδια και σε αυτό τρώμε, διαβάζουμε κο)

Μια διαταραχή Ομιλίας αφορά δυσκολίες στο τρόπο που το παιδί προφέρει (άρθρωση) τα φωνήματα της γλώσσας του (πχ αντικαθιστά το β με το δ στις λέξεις όταν μιλάει κοκ)

“ Τι πρέπει να καταλαβαίνει, τι πρέπει να λέει, πόσεις λέξεις αριθμητικά πρέπει να ξέρει, ποιά φωνήματα (της ελληνικής ή άλλης γλώσσας) πρέπει να προφέρει…ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ από την χρονολογική ηλικία του κάθε παιδιού. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν συγκεκριμένες νόρμες (δηλαδή ορόσημα ανάπτυξης) και αξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία… τα οποία μπορεί να χορηγήσει μόνο ένας έμπειρος λογοθεραπευτής”.

Πόσα παιδιά επηρεάζει η Διαταραχή Λόγου ή/και Ομιλίας ( TAG Συχνότητα Εμφάνισης Διαταραχών Λόγου + Συχνότητα Διαταραχών Ομιλίας σε Παιδιά προσχολικής ηλικίας 2-6 ετών) ;

Η συχνότητα εμφάνισης των διαταραχών λόγου ή ομιλίας αφορά στο 3% των παιδιών προσχολικής ηλικίας και είναι πιο συχνή στα αγόρια. Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας “δεν μιλάει σωστά” σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας του, καλέστε στο 2261027171 ή αιτηθείτε ένα δωρεάν έλεγχο της ανάπτυξης των δεξιοτήτων γλώσσας, λόγου και ομιλίας.

Πώς τα προγράμματα για Λογοθεραπεία Λιβαδειά μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με Δυσκολίες Λόγου ή Ομιλίας ;

H Επιστημονική Προσέγγιση της Ομάδας SpeechVoice διαφέρει ριζικά από οποιοδήποτε φορέα -σε 7 βασικά σημεία- όσον αφορά την επίλυση και παρέμβαση των δυσκολιών Λόγου και Ομιλίας:

 1.  Χορηγούμε μόνο αξιόπιστους και επιστημονικά τεκμηριωμένους μεθόδους διάγνωσης και αξιολόγησης για λογοθεραπεία Λιβαδειάς του παιδιού (και όχι άτυπα- μη σταθμισμένα εργαλεία)
 2. Αναλύουμε και επεξηγούμε σε βάθος στους γονείς τα αίτια, τα συμπτώματα και την φύση των δυσκολιών έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά την αποκατάσταση των δυσκολιών των παιδιών τους.
 3. Παρουσιάζουμε και επιλέγουμε μαζί μια ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ, Αξιόπιστη και Επιστημονικά Τεκμηριωμένη Μέθοδο Παρέμβασης τεκμηριώνοντας στους γονείς ακριβώς γιατί προτείνουμε την εκάστοτε προσέγγιση ( σε σχέση με όσες έγκυρες επιστημονικές προσεγγίσεις υπάρχουν διαθέσιμες)
 4. Προτιμούμε πάντα και συνεπώς σας μιλάμε με συγκεκριμένα ΝΟΥΜΕΡΑ. Οι γονείς έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ακριβώς (με ποσοστά) την πρόοδο του παιδιού τους σε κάθε βήμα της θεραπείας-αποκατάστασης των διαταραχών Λόγου και Ομιλίας.
 5. Δεν επιμένουμε άσκοπα, αλλά προσαρμόζουμε κατάλληλα ΟΛΗ την Επιστήμη στις υπηρεσίες και τις ανάγκες του παιδιού σας. Στην SpeechVoice εστιάζουμε στο να δημιουργήσουμε ΜΟΝΙΜΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αποτελέσματα σε εσάς και τα παιδιά σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μια επιστημονική μέθοδος δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, σας ενημερώνουμε, επαναπροσδιορίζουμε τις επιστημονικές στρατηγικές…αλλά αυτό που τελικά μετράει είναι να επιφέρουμε μόνιμα και θετικά αποτελέσματα ( το παιδί είναι αδύνατο να οπισθοδρομήσει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα λογοθεραπείας SpeechVoice)
 6. Μαζί με το πρόγραμμα λογοθεραπείας του παιδιού σας, προσφέρουμε σε εσάς τους Γονείς πρόσβαση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια λογοθεραπείας πολύ μεγάλης αξίας…ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ !!! Η SpeechVoice είναι ένας πανελλαδικά αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός & εποπτικός επιστημονικός φορέας που φημίζεται για τα πρακτικά σεμινάρια (SpeechVoice Masterclassses) που διοργανώνει, τα οποία παρακολουθούν εκατοντάδες λογοθεραπευτές κάθε χρόνο από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Αυτό εξασφαλίζει σε εσάς ότι τα παιδιά σας λαμβάνουν βοήθεια και υποστήριξη από τα “καλύτερα δυνατά χέρια” και υπό την ευθύνη των πιο κατερτισμένων επιστημόνων.
 7. Διεπιστημονική (και όχι ατομική) προσέγγιση με προσωπική συμβουλευτική & Εκπαίδευση Γονέων στην Πράξη. Όλα τα παιδιά που παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα λογοθεραπείας στην SpeechVoice Λιβαδειάς εποπτεύονται από μια ΟΜΑΔΑ επιστημόνων, αποφοίτων ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο χώρο ( ιατρό, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο) …εξασφαλίζοντας απαράμιλλη και πολύπλευρη ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς το παιδί σας.

ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Δείτε περισσότερα

Λογοθεραπεία Λέρος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>